Home > News > Ny order till DOCKSTAVARVET

Ny order till DOCKSTAVARVET

DOCKSTAVARVET har i dag skrivit kontrakt med Sjöfartsverket om ett Sjömätningsfartyg för leverans våren 2015. Kontraktet undertecknades i Norrköping av Sjöfartsverkets stf.Generaldirektör Noomi Eriksson och DOCKSTAVARVETS styrelseordförande K-A Sundin.

Fartyget är mycket specialiserat och skall huvudsakligen arbeta med mekanisk sjömätning som utförs med en 30 meter lång ramstock som är försedd med sensorer som känner av kontakt med föremål på botten. Ramstocken framförs på ett förinställt djup för att “klarrama” områden i hamnar och farleder där kraven på helt säkerställd djupinformation är särskilt stora. Fartyget utformas som en trimaran, byggs helt i aluminium och får måtten 17,6 x 8,8 meter. Dockstavarvet har byggt tre föregångare under 1970-talet och har alltså tidigare erfarenhet av den mycket speciella mätmetoden. Projektet innehåller förutom manöver- och winchsystem för hantering av ramstocken en omfattande elektronikinstallation för registrering av positions- och djupdata.

Den nya ordern innebär ett välkommet tillskott och innebär att vi nu kan sätta full fart framåt igen, säger varvets VD Torbjörn Larsson.