Home > News > Stororder från Norge till DOCKSTAVARVET

Stororder från Norge till DOCKSTAVARVET

DOCKSTAVARVET har idag tecknat kontrakt med Forsvarets Logistikkorganisation, FLO, om leverans av 2 st Search, Rescue and Service Vessels samt optioner på ytterligare 1 båt och framtida leveranser av reservdelar och underhåll. Ordervärdet inklusive optioner kan total komma att uppgå till omkring 100 miljoner. Leveranstiden för grundbeställningen är totalt 19 månader.

Båtarna får varvets beteckning IC 20 M, blir 20 meter långa och byggs helt i aluminium. De kommer att utrustas med vattenjetdrift från MJP och två MTU huvudmaskiner på vardera ca 1200 kW samt med omfattande el- och elektronikinstallationer. FLO har ställt höga krav på prestanda, lastförmåga, komfort och sjöegenskaper. “Vi har ju tidigare levererat 20 st Stridsbåt 90 N till Norska Sjöforsvaret och byggt ett stort antal mycket snabba patrullbåtar av typen IC 16 M på export till andra länder och vi tror att det är vår dokumenterade erfarenhet och leveranssäkerhet som fällt avgörandet till vår fördel” säger varvets styrelseordförande K-A Sundin.

Varvet skrev så sent som för fem dagar sen kontrakt på ett nybygge för svenska Sjöfartsverket och sammantaget har nu varvet en mycket god grundbeläggning fram till semestern 2015. “På en vecka har vi nu fyllt orderboken så att vi inte bara sätter full fart på vår egen organisation utan också kommer att behöva tillskott från våra reguljära underleverantörer” kommenterar VD Torbjörn Larsson. “Den nya ordern kommer också att blir en värdefull referens för kommande projekt på den internationella marknaden” fortsätter Larsson.