Home > Career > Elkonstruktör

Elkonstruktör

Om kundföretaget

Dockstavarvet AB är ett världsledande företag inom strids- och patrullbåtar samt lotsbåtar i storlekarna 10-30 meter med över 100 års erfarenhet från branschen. Våra kunder finns världen över och våra båtar kännetecknas av den högsta kvalitén och den senaste tekniken. Dockstavarvet står själva för allt från design, konstruktion, produktion till driftsättning, leverans och eftermarknad. Dockstavarvet är inne i ett expansivt skede med god orderingång och många spännande projekt dessutom drivs flertalet utvecklingsprojekt och fullskaliga prototypbyggen. Huvudkontor och produktionsanläggning ligger i Docksta, Kramfors kommun, mitt i natursköna Höga Kusten, nära både Örnsköldsvik och Kramfors.

Dina arbetsuppgifter

Som elkonstruktör på Dockstavarvet ansvarar du för att ta fram underlag i pågående projekt samt nyutveckling för framtidens båtar. Området innefattar alla elektriska system som integreras i komplett båt såsom exempelvis navigationssystem, motorövervakning, loggningssystem, analoga elsystem, distribuerande elsystem med Bus-kommunikation och skepps-och brandlarmsystem. Du arbetar i projektgruppen men kommer även ha kontakt med vår egen produktion, underleverantörer samt kund.

Din profil

Du har en god teoretisk utbildning i form av högskole- eller civilingenjörsexamen inom elkonstruktion eller motsvarande praktisk erfarenhet samt några års praktisk erfarenhet. Du har vana att jobba med Bus-kommunikation, NMEA, CAN, Ethernet och seriell kommunikation. Du har baskunskaper gällande programmering samt programmering av högnivåspråk exempelvis Labview, Matlab, Simulink etc. Du ser det som en fördel att få vara en del av slutinstallationen och arbeta direkt ombord på båtarna vid driftsättning, provkörningar och leveranser.

Övrig information

Välkommen med din ansökan via Konsultias hemsida https://konsultia.se/jobb/798

Placeringsort är Docksta, som ligger nära Örnsköldsvik och Kramfors. Besök gärna https://www.ornskoldsvik.se/flyttahit, https://www.evolve.ornskoldsvik.se/ och https://www.kramfors.se/bygga-bo–miljo/flytta-till-kramfors.html för mer information om dina möjligheter i Höga Kusten.

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta rekryterare Martina Hallberg, martina@konsultia.se eller 070-517 2644.

Välkommen med din intresseanmälan redan idag!

 

Kontaktperson

Martina Hallberg, 070-517 26 44, martina@konsultia.se